weby pro nejsevernější čechy

Varnsdorf, Kotlina, atletika, středoškoláci (Letní sportovní hry mládeže)

Ve středu 4. června 2014 proběhl na varnsdorfském stadionu Kotlina závěrečný den sportovního klání středních škol šluknovského výběžku, věnovaný atletice.

Ten podivný nadpis? Jednoduché – jsem z toho zmatený jak veverka. Nerad bych se opakoval, ale když se o akci prostě nedá najít nic dopředu ani dozadu, nejsem schopen zjistit ani to, jak se vlastně celý podnik správně jmenoval. Na diplomech je napsáno „Varnsdorfské sportovní léto dětí a mládeže“, ale na tohle slovní spojení se nic nevygooglí. Pojem děti a mládež je asi zavádějící, protože tu byly jen střední školy. Naivně jsem si myslel, že už jsem fotil minulé ročníky, jenže v tom mám trochu hokej. Nedávno jsem fotil Pohár rozhlasu s Českou spořitelnou, který jsem fotil i rok předtím. Tahle atletická soutěž je určena žákům druhého stupně základních škol s roky narození 1997 až 2002. V roce 2013 jsem fotil také Atletiku pro 1. stupeň ZŠ, letos vůbec nemám tušení, jestli byla či nikoli (jak už jsem zmiňoval na jiném místě, kontakty na školách nemám/nefungují). Taky jsem v roce 2013 fotil Odznak všestrannosti olympijských vítězů, ale ani to nebude ono (už jen kvůli neobvyklým disciplínám). Takže prostě nevím, jestli je tohle tradiční akce, která mě dosud míjela.

Co jsem pochytil, klání probíhala již od pondělí v uzavřených prostorech snad prostřednictvím nějakých míčových disciplín. Středeční atletika jako obvykle – běhy různých vzdáleností, skoky daleké a vysoké, koule a závěrečná štafeta. Z účastnících se škol jsem postřehl gymnázia varnsdorfské a rumburské, rumburskou sloučenou obchodku a zdrávku, šluknovskou sloučenou lesnickou a sociální + několik družstev naší sloučené střední vyšší a nejvyšší superškoly, z níž v rámci jednotnosti snad každé středisko vyslalo vlastní tým. A pokud nejsem úplně slepý, tak ani jedna z těchto škol na svém webu nemá o soutěži ani čárku, stejně jako se info od organizátorů nepropracovalo ani na náš městský web. Takže poděkování alespoň těm, kteří mě na konání upozornili (Honza, Danča).

No, lepší bude, když si prohlédnete obrázky. Ovšem z původních cca 1200 se jich sem dostalo jen pár. A když se tak všichni starali, kde budou k vidění a jestli bych je nevyfotil – příště prosím dejte vědět, až se zas něco bude někde dít, fakt nejsem ohař:

Tagy