weby pro nejsevernější čechy

Tanambourrée 2012 – den první

Jak jsme avizovali, ve čtvrtek 7. června 2012 začal ve Varnsdorfském divadle 14. ročník celostátního nesoutěžního festivalu scénického tance Tanambourrée 2012, letos s názvem Jako mávnutí motýlích křídel.

Ukolébán předběžným studiem plakátku a po loňských zkušenostech jsem do divadla dorazil vybaven jen základní fotovýbavou, protože jsem si říkal, že divadelníkům, na rozdíl od tanečníků, klidně mohu bleskat do očí a oni to nějak ustojí. Jaké ale bylo moje překvapení, když se z původně uváděného Pohádkového večera pro děti i dospělé vyklubalo regulérní celovečerní vystoupení Tanečního a pohybového studia Magdaléna z Rychnova u Jablonce nad Nisou. Nic proti, ale kdybych to byl býval věděl, půjčil jsem si od -miw- pořádný objektiv, takhle mi vznikla spousta „uměleckých“ fotografií, které jsem neprodleně smazal.

Hlediště divadla bylo obsazeno členkami (členy jsem jako obvykle ani lupou nenašel) souborů a jen několika málo kulturními vytrvalci sotva ze třetiny. Nestihl jsem se zeptat, jestli některé soubory ještě nedorazily, nebo je letos slabší účast než jindy – uvidíme další dny. Po vystoupení poděkování a kytičky choreografkám a před odchodem stačím Jirkovi Lösslovi na zítřek popřát solidní počasí. A sobě vlastně taky – venku se mi fotí podstatně lépe, tak doufám, že dopoledne před školkou bude svítit sluníčko.

Tagy