weby pro nejsevernější čechy

Tanambourrée 2012 – den třetí

Sobotu 9. června 2012 vezmu trochu na přeskáčku a po zpravodajství ze staročeského jarmarku tedy rovnou do večerních hodin, kdy třetím dnem pokračoval festival scénického tance Tanambourrée 2012.

V programu, jehož zvláštností je skutečnost, že se takřka celý odehrává v exteriérech města za neustálých přesunů účinkujících (i těch několika málo diváků), se každoročně představují výsledky dílen, které se pro účastníky konají pod vedením odborných lektorů. V brožurce, kterou dostávaly soubory, se píše „organizátoři stárnou stejně, jako přibývají ročníky Tanambourrée“. Nějak se nemůžu zbavit pocitu, že to je na přehlídce (a hlavně na „výsledcích“ dílen) vidět víc, než by bylo zdrávo.

Z ateliéru ZUŠky a výtvarné dílny přes nádvoří a pohybové divadlo do zahrady MŠ (kde se konečně povedeného reparátu dočkalo Zelená se zelená od TPS Magdaléna (chudák ujablkovaný kluk), poté několik záležitostí v parku u knihovny a finále v parku u divadla. Tři choreografie původní, jen umístěné na „nové“ místo, ostatní experimenty vzniklé pro daný prostor a čas. No, aspoň že nepršelo.

Tagy