weby pro nejsevernější čechy

Tour de Feminin 2016 ve výběžku – I. etapa

29. mezinárodní cyklistický závod žen Tour de Feminin 2016 odstartoval tento čtvrtek 7. 7. v Krásné Lípě a vyrazil do našeho Šluknovského výběžku, kde se bude prohánět v pěti etapách až do 10. 7.
182 závodnic z 29 týmů z celého světa zde zdolá celkem 395 km.

Za pěkného počasí byla starostou města Krásné Lípy Janem Kolářem odstartována první etapa Okolo Šluknovského výběžku. Závodnice se vydaly na trať dlouhou 118,6 km, která měla 3 vrchařské a 3 rychlostní prémie. První etapu s časem 3: 15: 45 vyhrála dánská cyklistka Cecillie Uttrup LUDWIG z týmu Team BMS BIRN. Za pouhé dvě vteřiny po ní dojela na druhém místě závodnice z Ruska Svetlana VASILIEVA z týmu Russia National Team. Třetí ženou v cíli byla belgická závodnice Jolien D´HOORE z týmu Belgium National Team s odstupem 17ti vteřin.

Naší nejlepší závodnicí I. etapy byla Jarmila Machačová z týmu Team Dukla Praha, která skončila na 44. místě s časem 3:16:31. Na 74. místě pak dojela Tereza Korvasová s časem 3:17:10 z téhož týmu. Další, téměř domácí závodnice, Ivana Loubková z týmu Czech Mix Team, dojela na 105. místě s odstupem necelých 3 minut na vítězku.

A ještě video z I. etapy
https://youtu.be/FPuRqoiiRQI

Výsledky I. etapy ZDE.

Rozpis jednotlivých etap naleznete ZDE.

A jako bonus minutový průjezd Varnsdorfem v obrazové zkratce:

Tagy