weby pro nejsevernější čechy

Northco Bartys triatlon 2015

O týden později, než bylo zamýšleno, se na varnsdorském Mašíňáku konal jubilejní desátý ročník Northco Bartys triatlonu, letos poprvé s novou MandaOne tváří.

Nucen stále spoléhat pouze na vlastní nohy, vstal jsem s domněle dostatečným předstihem a relativně nalehko (chtěl jsem jako každý předchozí rok fotit starty plavání z vody) vyrazil přes město. Dvojí omyl. Po pár metrech jsem uvažoval, kdy mi nohy v sandálech omrznou. A přes půl města se nesl Rourův hlas, který mne čím dál jasněji přesvědčoval o tom, že dorazím pozdě…

Nakonec jsem se na místo doškodrtal, dětský závod právě proplouval kolem první bójky. Přecházím po hrázi směrem k depu a naštěstí stihnu dojít tak akorát, abych udělal pár obrázků výstupů z vody a přesedání na kola. Žádné překvapení, samé známé tváře. A to i mezi zatím hodně řídkým obecenstvem.

Po technické pauze první vyhlašování a stoupání na stupně vítězů. Snažím se najít místa ozářená slunečním svitem, ale většinou spíš stále drkotám zuby. Vlézt do vody? Ani náhodou.

Další bod programu je od loňska zavedený vložený dětský Duatlon v režii Schrödingerova institutu. Zpestření, ta mrňata jsou prostě roztomilá, i když se občas koulí slzy jako hrachy. No a ti větší už bojují jako lvi. Po chvíli vyhlašování pořadí, pózování na stupních vítězů a čekání na hlavní závod.

Sluníčko se nakonec přece jen alespoň trochu rozehřálo, a najednou je tu lidí plno. Konečně. Rozprava s udílením pokynů a vysvětlováním (letos štafeťáci-cyklisté jedou o kolečko víc než sólisté) a pak už osmělování ve vodě před startem. Já se zlákat nenechám a letos prvně fotím z hráze. Ono je to asi stejně úplně jedno.

Jako obvykle – než někteří stačí doplavat první kolo, ti nejlepší už vyskakují do sedel a načínají druhou disciplinu. Jede to rychle, a protože se nemám jak dostat na koncert do Filipova, počkám si až do chvíle, kdy ti první sesednou a vydají se na poslední úsek po svých. Na finále nečekám a vydávám se dom. Aspoň ke svému překvapení míjím běžce v jedné ze zatáček na své zpáteční cestě.

Výsledky vloženého Duatlonu jsou přístupny přes výše uvedený odkaz u Schrödingerovců, výsledky obou Triatlonů budou nejspíš brzy tady ->, zatím je tam nevidím.

Samozřejmě přidáme i vzpomínku na předchozí roky: rok 2014 očima pořadatelů ->, rok 2014 ve fotografii ->, rok 2013 ->, rok 2012 -> a pár písmenek dokonce z roku 2011 ->. Hele, to je docela sranda, podívat se na to, jak ti dnešní habáni a skorodospěláci bývali mrňata :-)

Tagy