weby pro nejsevernější čechy

Northco triatlon 2016

V neděli 17. července 2016 se na varnsdorském Mašíňáku konal další ročník Northco triatlonu, opět pod režií spolku Mandavan.

Budu se opakovat – od té doby, co oficiální místa předpověděla, že letošní léto bude daleko teplejší, než to loňské, stojí to za prd. V sobotu jsem nestihl novinku, Štěkatlon (další foto zde ->), kdy bylo alespoň trochu slušné počasí. Přes noc vytrvale lilo, a i přes den se počasí vyřádilo. Kde jsou ty doby, kdy jsem chodil v kraťasech a sandálech a starty závodů fotil přímo z vody. Teď jsem byl každou chvíli schovaný v autě, abych nebyl úplně mokrý a promrzlý.

První jako vždy dětská část, účastníků docela málo, takže při vyhlašování některých kategorií sólo výstupy na stupně vítězů.

Druhý opět vložený dětský Duatlon v režii Schrödingerova institutu. Popravdě, první kategorie spíš než jako závod vypadala jako vraždění neviňátek. To bylo křiku a slziček.

Jako vždy, areál se začal plnit až před hlavním závodem. Rozprava s udílením pokynů a vysvětlováním (došlo k mírným úpravám tratí) a pak už osmělování ve vodě před startem.

Mohu opisovat z loňska – než někteří stačí doplavat okruh, ti nejlepší už vyskakují do sedel a načínají druhou disciplinu. Ještě pár fotek cyklistů na okruhu, a mizím, abych stihl koncert ve Filipově.

Výsledky zatím nikde nevidím, předpokládám, že se objeví na webu MandaOne.cz.

Předchozí roky: rok 2015 ->, rok 2014 očima pořadatelů ->, rok 2014 ve fotografii ->, rok 2013 ->, rok 2012 ->, rok 2011 ->.

Miwovi fotky zde ->

Tagy