weby pro nejsevernější čechy

Začátek školního roku (Varnsdorf, 1. září 2016)

Je to tu zas. Letní prázdniny jsou fuč a následujících 10 měsíců bude probíhat školní rok 2016/2017. Čtvrtek 1. září 2016 se stal pro mnohé prvním dnem, kdy usedli do školních lavic.

Vzhledem k tomu, co se šuškalo dlouho dopředu (a nakonec i potvrdilo), snažil jsem se vybrat zcela jiné pěšinky. Nejprve jsem zamířil na ZŠ Edisonova, kde se i letos otevíraly hned dvě první třídy. Počasí nádherné, takže uvítání v exteriéru školy, kam se alespoň všichni vešli. Představení ředitelky, učitelek, zástupce města, druhačky zahrály na flétničky a pak už do tříd, začít si zvykat.

A přesun o něco vedle – gymnázium jako vždy začínalo o hodinu později (studenti vyšších ročníků se v té době už řinuli ze školy k domovům). Letos i tady nabito, tentokrát jsou dvě primy. Opět dorazil na zahájení biskup litoměřický, Mons. Mgr. Jan Baxant. Proslovy, přání úspěchů, představení třídních i celého učitelského sboru – je to tu poněkud náročnější, než na základce. Stejně jako následné procedury – seznámení se školou a jejími pravidly, fasování čipů ke studentskému vchodu, prostě skoro 2 hodiny… A to vše bez kohokoli z představitelů města – no, asi měli všichni tou dobou úplně jiné starosti.

Zahájení školního roku 2015 na gymnáziu tady ->, 1. září roku 2014 tady ->, 2013 tady ->

Tagy