weby pro nejsevernější čechy

Andělské hlasy

Třetím koncertem festivalu Lípa Musica bude v neděli 17. září 2017 vystoupení Kühnova dětského sboru v poutní bazilice Panny Marie Pomocnice křesťanů ve Filipově.

Před časem mi jeden nejmenovaný šéfredaktor na koncertě v Krásné Lípě říkal, že jde o největší hudební událost letošního roku ve výběžku. Inu, nejsem si tak úplně jist, myslím, že nedělní odpoledne bude více než silnou konkurencí. Kdy se k nám něco tak kvalitního jen tak dostane?

Kühnův dětský sbor

Jiří Chvála – sbormistr

Jan Kalfus – varhany

Andělské hlasy mladých zpěváčků Kühnova dětského sboru rozezpívají ve filipovské poutní bazilice reprezentativní průřez světovou sborovou literaturou s důrazem na hudbu duchovní. Kühňata si vydobyla pozici na špičce českých dětských sborů díky obdivuhodné interpretační jistotě, krásné kantiléně, půvabu a výborné interpretaci, které charakterizují těleso zásluhou Jiřího Chvály. Filipovský večer je tak příslibem působivé hudební pouti od renesance až po perličky soudobé české a zahraniční tvorby v jiskřivé interpretaci dychtivých mladých muzikantů, ze kterých prýští ryzí láska k hudbě…

Giovanni Pierluigi da Palestrina: Adoramus te, Christe; Ave Maria; Pueri Haebreorum

Slavomír Hořínka: Laudate Dominum

Tomás Luis de Victoria: Ave Maria

Jacob Handl Gallus: Pueri concinite

Johannes Brahms: Regina coeli

Franz Schubert: Salve Regina

Jan Novák: Gloria

Johannes Brahms: Ave Maria

Franz Schubert: Žalm 23

Petr Eben: Missa adventus et quadragesimae (výběr)

Arvo Pärt: Zwei Beter; Bogorodice děvo, radujsa

Petr Iljič Čajkovskij: Legenda

Jan Málek: Domine noster

Zdeněk Lukáš: Sanctus

Tagy