weby pro nejsevernější čechy

Ale, ale, byli jste na FestivAle?

Po návratu z velmi prodlouženého dopoledne ve Filipově zjišťuji, že na svém autě mám zimní gumy, tudíž je můj další program na sobotu 27. října 2012 jasný, jedu se doklouzat do Kocoura.
Třetí ročník přehlídky svrchně kvašených piv v Česku vařených a prodávaných ve varnsdorfském pivovaru Kocour se pochopitelně nevyhnul komplikacím se sněhovou nadílkou, časy se posouvaly, příchozí ze sebe oklepávali závěje, ale ve vytopené hale každý rychle zapomněl na to, jak je venku. Učinil jsem během odpoledne dvě zastávky, jednu těsně po zahájení, druhou kolem 17:00 při návratu z Hrádku.

Začátek nenasvědčoval tomu, co bude s přibývajícími hodinami. V první hale na plátně běžely animované pohádky a popocházelo tu jen pár lidiček, ve druhé hale se teprve chystalo pódium pro první kapelu, návštěvníkům zdejších festivalů již známý band AJETO Dixieland. Stánky cca desítky pivovarů nabízeli svůj sortiment, mezi nimi sýry z Jizerek (včetně pivních) a jiřetínská pekárna paní Ptáčkové. O krmi se postaral pivovar vlastními silami – klobásky, gulášek a podobná krmě venku, uvnitř utopenci, chleba se sádlem a další laskominy. Zájemci ochutnávali, jedli, pili, hodovali, ale v uličkách bylo relativně volno. Odskočil jsem si na již zmíněný Hrádek a při návratu z něj ještě jednou sem. Přes zamžený objektiv zírám – k hnutí není už v první hale, všude lidi. Kolem stánků všude cinkají sklenice, místy je skoro nemožné projít, dixieland poslouchají i rastamani. Inu, vypadá to, že Kocoura čeká pořád radostná budoucnost. Tak nezapomeňte, už v pondělí v restauraci další koncert – Kytara mezi žánry!

 

Tagy