weby pro nejsevernější čechy

Při Jizerské 25 nedojel jeden ze závodníků – srdeční slabost!

Výsledky statistického úřadu by v sobotu 12. ledna 2013 nemusely být to jediné, co je zajímavé – sledujeme pro vás třeba i 46. ročník běžeckého lyžařského závodu Jizerská 25.
Před záběry ze závodů a výsledkovou listinou nejprve jednu aktualitu:

Jen pár kilometrů před cílem jednoho ze závodníků potkala srdeční slabost, Magda Čepková, která jela za ním mu svou reakci zachránila život. Paní Magda však nekoukala na její možné umístění, ale přijela ležícímu závodníkovi na pomoc. „Měl zapadlý jazyk, nemohla jsem nahmatat puls a tak jsme společně ještě se dvěma dívkami rychle zareagovaly a začaly ho oživovat,“ popsala první dojmy Magda Čepková. Obrovské štěstí bylo především v tom, že paní Čepková je doktorka. „Pracuji v Londýně, věděla jsem co dělat. Jsem ráda, že to pomohlo.“ Právě odborná pomoc od paní Čepkové přímo na trati zřejmě závodníkovi zachránila život. „Přikryly jsme ho, zavolaly pomoc a počkaly na vrtulník. Určitě budu pána kontaktovat. Chci zjistit, jak se mu povede,“ dodala závěrem skromná hrdinka, která nestála o velkou publicitu.

Pořadatelé Jizerské 50 ČSOB Pojišťovny se rozhodli na základě tohoto významného a obdivuhodného činu odměnit Magdu Čepkovou cenou fair play. Ta bude udělena v rámci vyhlašování výsledků nedělního závodu na padesátikilometrové trati.

Zdroj: www. jiz50.cz / Lukáš Fabiánek

Tagy