weby pro nejsevernější čechy

Hudba, poezie, vernisáž (Karel Růžička v Lidové zahradě)

Ve středu 29. dubna 2015 byl ve Varnsdorfu v Lidové zahradě k vidění a slyšení multitalentovaný Karel Růžička, a nejen on.

Pokud Vám tenhle pán podle upoutávek nebyl nijak povědomý, asi není divu. Co jsem pochytil, dlouhá léta v Kanadě, u nás působení v roli studiového hráče, a na Lidovce jeho PRVNÍ sólový koncert. Což je víc než s podivem, protože tahle nezaměnitelná persona měla co nabídnout a během večera tahala z klobouku jedno překvapení za druhým. Vtipné, úderné a důmyslné slogany a povídačky z dlouho, předlouho chystaných knížek, fotky (Filipíny, Šanghaj), hra na kytaru (jako kdyby se to líhlo přímo na místě díky okamžité inspiraci). Najednou z „publika“ vytažený spoluhráč. A pak hlavně nenápadná dívenka od vedlejšího stolu, dcera muzikantova. Jak už jsem napsal na FB – jakmile otevřela ústa, všem nám spadla čelist. Něco absolutně nečekaného…

Organizace opět bezchybná – na jména rezervovananá místa s malou rezervou (za chvíli aby se prostor restaurace nechal přifouknout), objednávky pouze před, o přestávce, a po, jídelníček přizpůsobený akci (vlastnoručně dovezená brynza k haluškám, moučník se jménem vystupujícího). Jak psal pan ředitel, normálně oáza.

Po koncertě jsem se trochu vyptával – na ty knížky prý už snad opravdu brzy dojde. Některé texty jsou totiž už v takovém stavu, že jsou skoro k nepřečtení, takže je nejvyšší čas. A se slečnou dcerou je nazkoušeno cca 17 kousků, které by měly vydat na malé turné, jež Varnsdorf určitě nevynechá. Tak se těším, a snad nejsem sám.

DSC_0621.JPG

Dezert. Růžičkův sladký…

Sice to ze záznamu není ono, ale FEVER!

Tagy