weby pro nejsevernější čechy

Varnsdorfský masopust 2013

I letos tradice dodržena, v sobotu 9. února 2013 dopoledne prošel Varnsdorfem masopustní průvod.
Jak jinak než ze ZUŠky, jak jinak než s velkou podporou Krásnolipské Dykyty (která se z VDF okamžitě přesouvala právě do Krásné Lípy, kde v masopustním reji pokračovala). Pár inovací se ale našlo – nešlo se za starostenským sudem, šlo se za starostenským sudem… Neblábolím – letos v čele průvodu neblafal traktůrek s valníkem, za kterým by se pochodovalo, sud stál od rána před Střelnicí, kam se za ním putovalo. Ostatně, on chyběl i ten starosta.

Ovšem tradice je tradice – na nádvoří ZUŠky sraz, horký čaj, pro ty větší notně ředěný Tuzemákem, koblihy a lízátka. U cukrárny Sluníčko kremrole, u knihovny masopustní perníkové prasátko a stakan na zahřátí, u Habacku koláče… Masky tradiční i netradiční. Hulánovi opět nezklamali a pohled na pračlověka s bubnem leckomu naháněl husí kůži (otužilec je prostě otužilec) – však také po zásluze vyhráli odpolední dospěláckou soutěž o nejlepší masku, i když už přítomni nebyli, protože prý šli umýt okna do své jeskyně.

Pod vedením poustevníka cesta skončila u již zmíněného sudu. Z kamionu tady vyhrávala dechovka, zájemci se mohli vydat ke stánkům a děti se vrhli na sál Střelnice na karnevalovou diskotéku, vrcholící soutěží o nejlepší masky. Lízátka rozdána, klobásky nakoupeny, medovina vypita, tak zase za rok.

Rok 2012 ->

Tagy