weby pro nejsevernější čechy

Varnsdorfský masopust 2018

Někde už minulý týden, někde až ten příští. Ve Varnsdorfu se konal tradiční masopustní průvod městem v sobotu 10. února 2018.

Už minulý rok jsem tradiční text skoro neměnil, a v podstatě není proč ani letos: V 9 hodin sraz na nádvoří místní ZUŠ, kde čekají koblihy a čaj (pro dospělé s příslušnou přísadou). Po chvíli veselení za sudem průvodem. Trasa jako vždy – vinotéka, cukrárna Sluníčko, Sloupák. Tady z auta městské policie rozdávání masopustních perníků (kde jsou doby zastávky před knihovnou). Dál se průvod vydává k řeznictví Ve spíži a protilehlé pekárně Haback. Letos novinka, přibyla zastávka u Zája Centra – tady je v nabídce pizza a teplý čaj. A zbývá už jen dojít ke Střelnici, kde je od rána pár stánků a kapela. Zatímco pro dospělé je naražen sud, děti se přesouvají na sál, kde proběhne několik soutěží, při nichž je rozhodnuto o pořadí masek. Dětské masky jsou obdarovány při vyhlášení na sále (pořadí viz foto), kolektivy na nádvoří před Střelnicí.

Obsáhlý referát na stránkách města zde ->

A malé soukromé PS: Určitě potěšující je fakt, že spousta příchozích si dá tu práci a každý rok vymýšlí nové masky a snaží se překvapit. Méně k potěše je fakt, že řada dřívějších průvodových opor začíná chybět a lze je vidět na fotkách z úplně jiných průvodů.

Rok 2017 ->, rok 2016 ->, rok 2015 ->, rok 2014 ->, rok 2013 ->, rok 2012 ->

Tagy