weby pro nejsevernější čechy

Florbalová liga středních škol – okresní kolo Děčín – holky

Ve středu 7. února 2018 proběhlo ve varnsdorfské sportovní hale okresní kolo florbalové ligy pro střední školy – dívky.

V první řadě bych chtěl velmi poděkovat všem zástupcům všech zúčastněných středních škol, kteří mne na místě opět rádi viděli, ale ani jednoho z nich nenapadlo mi dát dopředu vědět o tom, že se bude hrát o postup do krajského kola. Docela mne unavuje provádět hluboká detektivní pátrání na každý prd, který se v regionu koná. Naštěstí se sem tam někdo hodný najde, kdo dá vědět (díky, Hanko).

Do klání o postup nastoupilo šest celků. Hrálo se každý s každým, 10 minut celkového času na zápas. Gympl Varnsdorf proti Lesárně Šluknov, Gympl Rumburk proti Zdrávce + obchodce Rumburk, Evropská obchodní škola Děčín proti Bratislavské. A pak už jen střídání a chvilky odpočinku až do finálních střetů, po nichž proběhlo vyhodnocení s ohlášením postupujícího: poslední Lesárna, pátý varnsdorfský gympl, čtvrtá zdrávka + obchodka RBK, třetí děčínské holky, druhý rumburský gympl a vítězství vybojovaly holky z Bratislavské.

Žádné oficiální prameny k téhle lize se mi objevit nepodařilo, takže ani netuším, jestli hráli – budou hrát i kluci (dodatečné info zde ->), jestli se už někdy tahle liga tady u nás hrála nebo bude zase hrát…

Pohledem gymnázia Rumburk ->

Tagy