weby pro nejsevernější čechy

Rampušačka 2013

Tak nějak jsme se na místě v úterý 30. dubna 2013 shodli všichni, že takové humusové počasí na pálení čarodějnic nepamatujeme… Varnsdorf alespoň vytrval a splnil, stejně jako loni, všechno slíbené. To třeba do Rumburku dorazil -miw- podle rozpisu (zprávu, že průvod nebude, jsme od DDM RBK zachytili včas) a našel už jen dohořívající zbytky, protože celý akt kvůli počasí posunuli o 15 minut dopředu. A jak jsme se pro změnu o den později dozvěděli v Mikulášovicích, kvůli padesátce zmoklých diváků tam nestálo za to odpalovat ohňostroj a raději si ho ušetří, třeba na letošní kulaté hasičské oslavy…

Ale zpět do VDF – před DDM všude čarodějnice, malé i velké, živé i látkové. Po areálu přiléhajícího parku soutěžní stanoviště a lidí, navzdory počasí, hodně. Jen bych potřeboval zaučit, jak potmě s mokrým objektivem, mokrým hledáčkem a mokrými brýlemi udělat alespoň nějakou fotku, na které by bylo něco vidět. Asi bych měl požadovat doplnění témat plánovaného fotoworkshopu.

60 minut uteklo jako voda (tedy takřka doslova), traktůrek začal blafat, Rampušačka zaujala své místo na přívěsu, k ní usedla vyhodnocená Miss Čarodějnice a průvod se vydal na náměstí, kde už od rána stály stánky a kolotoče. Skrz natlačené davy k zábradlí kolem hranice, závan benzínu a Rampušačka mizí v plamenech. Nad jejími zbytky vykvétá tradiční ohňostroj za hudebního doprovodu. A na závěr obejít stánky a vyrazit domů se usušit.

Jak to vypadalo na jiných místech (a že se dají fotky dělat i za takového nepočasí) nahlédněte tu.