weby pro nejsevernější čechy

48. ročník Poháru Rozhlasu s Českou spořitelnou

I když se to aktuálně nezdá, blíží se konec školního roku a letní horký čas, a ve varnsdorfské Kotlině a přilehlém okolí se začínají konat sportovní soutěže školní mládeže. V pondělí 16. května 2016 to bylo tradiční okresní kolo atletické soutěže Pohár Rozhlasu s Českou spořitelnou.

Letošní ročník měl na počasí opět smůlu. Chladno až běda, i když to na fotkách není vidět. Sluníčko sice některé vteřiny předstíralo, že hodlá hřát, ale většinu času vítězilo vlezlo a sychravo. Já to v Kotlině vydržel díky zimní bundě. Jinak lze opisovat z let minulých – běhy a závěrečné štafety, skoky do dálky a výšky, hod koulí a míčkem. A taky sanitka. Na vyhodnocení jsem bohužel čekat nemohl, čas tlačil a historický motoráček na nádraží v RBK měl odjezd pevně daný.

Dejme tedy slovo organizátorům (a zároveň i účastníkům):

===

48. ročník je již minulostí. Celkem 429 žáků a žákyní v 644 startech soutěžilo a zápolilo o co nejkvalitnější výkon. K tomu jim pomohlo i počasí, které se umoudřilo a občas závodníky počastovalo slunkem. Ke krajskému finále (Ústí nad Labem 24. 5. 2016) to nakonec svými výkony dotáhly tyto školy a týmy:

Mladší žákyně – Gymnázium Varnsdorf

Starší žákyně – ZŠ Děčín – Želenice, Školní

Mladší žáci – ZŠ Děčín, Kamenická

Starší žáci – ZŠ Varnsdorf, nám. E. Beneše

Naše škola se tedy opět zúčastní krajského finále v kategorii starších žáků a všichni tuto skutečnost vítáme s radostí a se zadostiučiněním. Pro naše vítězství byly důležité všechny body ve všech disciplínách, přihlížející však s nadšením ocenili parádní disciplíny našich atletů – skok vysoký a skok daleký. Tým nastoupil v tomto složení: Vaňák Martin (skok vysoký: 166 cm, skok daleký: 564 cm), Nagy Roman (1 500 m: 4:52,0 min., skok vysoký: 162 cm), Křemenák Adam (60 m: 7,0 s, skok daleký 465 cm), Diviš Jindřich (60 m: 7,8 s, vrh koulí: 10,15 m), Fajt Tomáš (1 500 m: 5:18,4 min., skok vysoký 134 cm), Jasanský Jan (60 m: 8,0 s, 1 500 m: 5:29,8 min.), Ngoc Nguyen a Kala Pavel (vrh koulí: oba 9,56 m), Nedošínský Vojtěch (skok daleký: 375 cm). Ve štafetách jsme dosáhli času 29,9 s, resp. 33,2 s.

V kategorii starších dívek (i přes jejich velkou bojovnost) zůstal tým trochu za očekáváním. Konečné 10. místo je nejhorším umístěním v historii Poháru rozhlasu pro naši školu.

Zato mladší žactvo dlouho drželo naději na medailové umístění. Nakonec mladší žáci obsadili 5. místo, mladší žákyně místo čtvrté (většina žákyní bude v kategorii mladších startovat i v příštím roce). Velká gratulace, vždyť řada žáků skončila na pomyslné bedně vítězů.

Přehled výsledků:

Výsledky komplet ->

st. žáci ->

st. žákyně ->

ml. žákyně ->

ml. žáci ->

Pohár rozhlasu by se však nemohl uskutečnit bez obětavosti všech rozhodčích včele se Slávkem Kubíčkem, za přispění AO Slovan Varnsdorf a v neposlední řadě bez pomocníků z řad žáků ZŠ náměstí E. Beneše Varnsdorf, která byla hlavním pořadatelem této velké akce.

V. Zemler, ZŠ Varnsdorf, nám. E. Beneše

===

„Pár“ fotek na ukázku:

Pro připomenutí rok 2015 ->, rok 2014 ->, rok 2013 ->.

O své účasti referovaly i školy, třeba varnsdorfské gymnázium ->, ZŠ Edisonova VDF -> nebo rumburské gymnázium ->

Tagy