weby pro nejsevernější čechy

Popová zpívanda 2012

Po předchozí vizitě a zastávce na oběd další akce z dnešního seznamu – ve čtvrtek 3. května 2012 v koncertním sále Základní umělecké školy Varnsdorf veřejné finále pěvecké soutěže Popová zpívanda.

Soutěž se koná čtvrtý rok, přesto jde o třetí ročník – vysvětlení je jednoduché, první rok šlo o zkušební nulté kolo. Pokud jsem stačil pochytit, původní tři kategorie se smrskly do dvou, protože v jedné ze starších by bylo příliš málo účastnic. V těch mladších se vystřídalo 9 pěvkyň, po přestávce nastupují starší. Těch má být dvanáct, jenže časový rozvrh je neúprosný a tak vidím a slyším jen tři z nich. Kupodivu (loni tomu tak prý zdaleka nebylo) zpívají česky (a jedna píseň byla slovensky), nekupodivu jde o samé holky. A tradičně tu jsou stále stejné tváře, ba co víc, s některými jsem se viděl už dneska dopoledne…

Odborná porota – pořad uvádějící Alena Smetanová, sbormistryně všelijakých zpívajících uskupení Kateřina Müllerová a host z RBK, učitelka zpěvu Klára Brabníková. Probíhá ovšem i divácké hlasování pomocí barevných korálků, které je po ukončení kategorie možno vhodit do kalíšků s příslušným jménem. Jenže jak už jsem naznačil, výsledky neznám, protože se přesouvám do městské knihovny na další dvě akce.

Tagy