weby pro nejsevernější čechy

Atletika pro 1. stupně ZŠ v Kotlině – 2016

V pátek 27. května 2015 hostila varnsdorfská Kotlina atletickou část závodů Olympiády pro 1. stupeň ZŠ (1. až 5. ročník, dívky a chlapci, 15. ročník).

Pět varnsdorfských základek, 60 m, 300 m, 800 m, hod míčkem, skok daleký, štafeta 4×60 m, kluci a holky. Počasí naštěstí povedené. Vymýšlet moc nemusím, za organizátory napsal Václav Zemler:

===

15. ročník Atletiky pro první stupeň ZŠ

Pohodová atmosféra, úžasní diváci, příjemné atletické počasí a skvělé výkony závodníků – to vše mohlo oslovit návštěvníky městského stadionu ve Varnsdorfu, kde si v pátek 27. 5. 2016 dali dostaveníčko atleti a atletky prvního stupně varnsdorfských základních škol. Jednotlivé disciplíny následovaly rychle za sebou. Ještě nebyla odběhnuta „šedesátka“ a už se někteří rozskakovali v dálkařském sektoru. Další žáci již zkoušeli hod míčkem a někteří se tajně připravovali na vytrvalostní běhy. Vrcholem mítinku byly atletické štafety a nutno uznat, že naši mladí atleti je zvládli na výtečnou.

To již hlasatel pan Šimák informuje, že během chvilky budou výsledky sečteny a dozvíme se konečné pořadí. Pravdou je, že průběžně byly hlášeny výsledky jednotlivců (první tři v disciplíně). Mezi jednotlivci určitě svými výkony zaujali Přemysl Kamenický (skok daleký a 60 m), Anna Dubovecká (skok daleký – 419 cm a 60 m) a Aneta Hanzalíková (60 m a 300 m).

Ale pozor, již jsou všichni na dráze a chystá se předávání medailí nejlepších týmům. V chlapcích nakonec dominoval tým ZŠ Seifertova, naopak v dívkách ZŠ náměstí E. Beneše. Medaile předávala zástupkyně Komise pro vzdělávání, tělovýchovu a sport RM paní Jana Neubauerová. Salvy nadšení musely být slyšet až na druhém konci Varnsdorfu.

Závěrem poděkování rozhodčím a pořadatelům ze ZŠ náměstí E. Beneše Varnsdorf, především žákům 9. B.

===

Kompletní výsledky:

Zaznamenaná historie soutěže – rok 2015 ->, rok 2013 ->, rok 2012 ->

Foto na webu ZŠ Seifertova ->

Tagy