weby pro nejsevernější čechy

Den dětí s národními parky 2014

Poslední akcí, kterou jsou v sobotu 24. května 2014 při své krasojízdě Výběžkem stihnul, byl Den dětí s národními parky v Krásné Lípě.

V areálu správy Národního parku České Švýcarsko na příchozí čekaly jednak soutěže pro děti, jednak sokolnické vystoupení skupiny Zayferus. I když jsem sokolníky viděl před chvílí, tohle byla zcela jiná váhová kategorie. Už jen počtem a výběrem přítomných dravců, natož choreografií ukázek. Od ptáků, které by člověk očekával (puštík, poštolka, sokol) přes ta známá spíše ze ZOO (káně Harrisovo, čimango, orel bělohlavý) až po kusy, které by člověk na rukavici fakt nečekal (kondor, sup). Naštěstí jsem dorazil právě včas na ukázku a mohl litovat, že jsem si vzal starý (= pomalý) foťák a nedostatečně dlouhé sklo…

Po ukázce se děcka s rodiči rozprchla k soutěžním stanovištím, která byla zaměřena taktéž na ptáky (10 let ptačí oblasti je jen jednou za kariéru, že). Málokdo asi tušil, že za úspěšné splnění úkolů čeká v krabicích speciální odměna – čokoládové plakety s ptačími motivy z krásnolipské čokoládovny Mana. Doufám, že se dostalo na všechny, já do konce nečekal.

Tagy