weby pro nejsevernější čechy

Northco Bartys triatlon 2012

Počasí sice během týden několikrát zahrozilo, ale nakonec to od rána v neděli 15. července 2012 vypadalo hodně dobře, a tak bylo na varnsdorfském Mašíňáku živo už brzy.

Začínalo se tradičně v 10 dopoledne dětským závodem, do něhož se letos přihlásilo 10 soutěžících. Tak si tak říkám, že když jsou tahle „mrňata“ schopna absolvovat poránu tři zabijácké discipliny, že někteří akční dospěláci nejsou schopni přijít ani se podívat… Plavání (voda docela teplá), kola (slušná porce bahna na trati) a běh. Poměrně rychle hotovo, vyhlášení výsledků následuje v závěsu. Holky to mají „jednodušší“, obě zúčastněné se dostaly na stupně vítězů. V 11:15 vložený plavecký závod pro mládež do 18 let, ten už je obsazen silněji. Rozdíly mezi účastníky hodně velké (možná až půl metru). Některé tváře se opakují. Další stupně vítězů a my se před hlavním závodem otáčíme na oběd.

Na dospěláckou část je všeho podstatně víc. Autem není kde zaparkovat, kola jsou všude, kam se člověk podívá, diváků podstatně přibylo a přihlášených je víc než 80 (část štafetová družstva, část sólo účastníci). Start ve 13:00. Je vidět, že někdo to bere jako zábavu, někdo jako recesi, někdo jako vrcholový sport. Někdo je v neoprenu, někdo v bermudách. Už během plavání se „peleton“ roztrhá natolik, že zatímco někteří teprve čvachtají své první kolo, čelo závodníků už přestupuje na kola… Vydržím ještě do první cyklistické obrátky zabahněných účastníků a mizím do Filipova.

Fotky snad řeknou víc. Je jich tedy hafo, protože vybrat ze tří závodů jen pár fotek je úkol nad mé síly. Výsledky tady ->. A ten černý pruh na nich, to není umělecký efekt, to mi jenom odchází zrcadlo ve foťáku…

Tagy