weby pro nejsevernější čechy

12. ročník Letního přeboru v soutěži zručnosti žáků gastronomických oborů

S koncem školního roku se hrne jedna tradiční akce za druhou. A tak hřiště za budovou VOŠ a SŠ na Bratislavské ulici ve Varnsdorfu (naproti řeznictví Vohnout) hostilo ve středu 17. června 2015 další ročník soutěže budoucích servírek a číšníků.

Oficiální text by měl dorazit dorazil o víkendu (hosté, sponzoři, vítězové a tak, viz dále), nicméně už se dříve ozvaly nějaké nedočkavé hlasy, kde jsou fotky. Takže zatím stručně písmenky a rozsáhle obrazem – počasí akci přálo, sponozoři se nakonec našli, spousta dívek a podstatně méně chlapců si před zahájením vyslechla pokyny a prošla připravenou překážkovou trať. A po úvodních projevech už nezbývalo, než popadnout tác s malinovkou a vyrazit, snažíc se nerozlít. Což se tedy některým krutě nedařilo. Okénko s langoši v permanentním obležení, přihlížejících spousty, a mně nezbývá než poděkovat těm kantorům, kteří mi dali echo, protože úřední kanály nefungují a nebýt jiných cest, akci bych zmeškal stejně jako loni. A taky si povzdechnout, jak ten čas letí, když jsem mezi absolventy-středoškoláky třeba poznal tvář, která na mne před lety jetě jako žačka ZŠ vyplazovala jazyk v Jiřetíně. Ach jo…

Jak již řečeno, ročník 2014 mi proklouzl mezi prsty, takže pro srovnání tu máme rok 2013 -> a rok 2012 ->

A výše zmíněný text:

Vyšší odborná škola a Střední škola ve Varnsdorfu, Bratislavská 2166 – Středisko služeb a cestovního ruchu pořádalo 17. června 2015 na sportovním hřišti školy již 12. ročník „SOUTĚŽE ZRUČNOSTI ŽÁKŮ GASTRONOMICKÝCH OBORŮ“

Soutěže se zúčastnilo 45 studentů a vítěz v každé kategorii, kterými jsou Tereza Doležalová a Lukáš Svoboda, získal kromě věcných cen také za méně jak 3 minuty poukaz na týdenní pobyt pro 2 osoby se snídaní v tříhvězdičkovém horském hotelu „ŽALÝ“v Benecku.

Velké poděkování patří hlavně sponzorům soutěže: Hotel Žalý, TOS Varnsdorf, Zabal, Pivovar Kocour, Zahradnictví Marschner, Řeznictví Vohnout , Nápoje Ventura, Club Bonver, Pivnice Saigon, Unibazar D. Poustevna.

Garant soutěže František Bajnar

Tagy