weby pro nejsevernější čechy

V Českém Švýcarsku vybrali pro Nezastavitelné 39 825 korun

Návštěvníci Českého Švýcarska měli o víkendu 21. – 22. července možnost podpořit 21 handicapovaných z projektu Nezastavitelní. Svou podporu projektu na místě projevil i ředitel národního parku České Švýcarsko, Ing. Pavel Benda. Všichni, kdo prošli nafukovací Birell bránou, přispěli na sportovní pomůcky pro Nezastavitelné. Celkem tak bylo vybráno 39 825 korun.

Brána v Českém Švýcarsku je součástí projektu Nezastavitelní, který už pátým rokem pomáhá handicapovaným lidem vrátit se k oblíbenému sportu. Za každého, kdo bránou projde, přispěje Birell na konto Nezastavitelných 5 korun. Lidé tak pomáhají svým pohybem. Výtěžek jde na sportovní vybavení jako jsou upravená kola, handbiky a jiné speciální pomůcky.
K bráně v Českém Švýcarsku dorazili v neděli za nádherného letního počasí i někteří účastníci projektu Nezastavitelní. Mezi nimi byl například Karel Danko. Od těžké dopravní nehody v prvním ročníku střední školy, kterou zavinil nepozorný řidič, zůstal na vozíku. Táta tří kluků vyráží na hory s kamarády, kteří se o něj při sjíždění kopců starají. Jeho monoski už potřebuje výměnu a pomoci mu může každý, kdo projde Birell branou.
Během uplynulých ročníků se do projektu zapojily statisíce lidí, kteří pomohli svým pohybem. Jen loni prošlo Birell bránou na různých místech v České republice více než 200 tisíc lidí, kteří pomohli Nezastavitelným získat sportovní vybavení za 1,3 milionu korun. Peníze se také dají darovat i na místě u Birell brány prostřednictvím kasičky, na speciální účet Konta Bariéry nebo nákupem předmětů na e-shopu akce. Polovina ceny dárku jde na konto Nezastavitelných.
Další zastávkou Nezastavitelných bude Birell brána v Peci pod Sněžkou o víkendu 4. – 5.srpna. Dále pak na Ještědu a v Adršpachu.

Více o projektu na www.nezastavitelni.cz