weby pro nejsevernější čechy

34. ročník Tour de Zeleňák se blíží

Každoročně první sobotu v září se ve Šluknovském výběžku koná slet všech milovníků cyklistiky. V roce 2018 to bude již 34 let, co se před legendární hospodou Zelený strom v Rumburku sešlo pár nadšenců, aby objeli společně výběžek.

Registrace na letošní ročník byla již spuštěna a pozor, přihlašování do závodu doznalo změn. Po vzoru slavných závodů Ironman bude probíhat formou „soutěže“, tedy kdo dřív přihlásí, ten méně platí. Zároveň z kapacitních důvodů na trati a především na rumburském náměstí byl stanoven limit 700 účastníků (500 na Classic Zeleňák a 200 na Obra). Tradiční triko závodu si lze předobjednat do konce července, číslo se jménem pak bude mít každý předem přihlášený do 15. srpna včetně na internetových stránkách www.zelenak.cz nebo osobně v Informačním centru na rumburském Lužickém náměstí.

Trať Obr Zeleňáku je součástí nově vzniklého, a věřme, že v budoucnu velmi prestižního, seriálu největších silničních závodu v ČR s názvem RoadCup! Po letech se také obnovila oblíbená kategorie horských kol na klasické trati 54km, po kterých byla velká poptávka. Večerní kulturní program, dětské závody, dárek pro předem přihlášené, divácká tombola a jiné jsou již řekněme stálicí na programu celého dne. O dalších atraktivních novinkách, které jsou momentálně v jednání, vás seznámíme pár dní před závodem.

Tour de Zeleňák s sebou přináší samozřejmě i drobná dopravní omezení, proto již nyní informujeme řidiče, že první sobotu v září bude zejména centrum Rumburku, ale také významná část výběžku zasažena stovkami cyklistů, kteří si přijedou užít jeden z nejstarších amatérských závodů v ČR. Pevně věříme, že se vše obejde bez zásadních komplikací a ohleduplnost všech přítomných zvítězí.