weby pro nejsevernější čechy

Eastclub v Bischofswerdě, kloubek hnedle za hranicí

V pátek 15.2.2013 jsme se my, z „Náhorního Karabachu“ velkolepě vypravili k sousedům do eNDéeR na dlouho předem ohlašovaný koncert americké kapely Pro-Pain. Pro mě to byla návštěva ve spřáteleném Eastclubu v Bischofswerdě první, avšak za sebe mohu hned říci, že ne poslední.
Rozhodně doporučuji se tam někdy vydat, protože z Rumburka cesta přes Rožany čítá necelých 40km a program bývá velmi zajímavý. Domluvte se s přáteli a naskočte do aut, s parkováním tam totiž není žádný problém, protože klub má na víkendy k dispozici parkoviště supermarketu Aldi. Nejbližší zajímavý koncert bude 31.3. a to Los Banditos, případně profil na fb. Na základě jejich pražského koncertu v kavárně Nová Syntéza ve Veletržním paláci mohu jedině doporučit.

Pivo tam také nemají příliš drahé – 2 eura. Dokonce mě překvapilo, že mají snahu prodávat české pivo – Bohemus. Ovšem vyráběné v Norimberku. V tomto směru je potřeba udělat nějakou osvětu a nabídnout jim třeba „našeho“ Kocoura nebo Svijany.
Ale teď už k nahoře zmiňovanému koncertu. Nedá se tomu v podstatě nic vytknout – organizace výborná. Jelo se podle časového plánu skoro na minuty, celá akce měla spád. Zahrály kapely Don Gatto, Undivided, Six reasons to kill a hvězdy večera až z New Yorku – Pro-Pain. Vlastně se vůbec nechovali jako hvězdy. S radostí přijali láhev poctivé české slivovice, která po koncertě byla z půlky vypitá a velmi si ji pochvalovali. I když byl klub poměrně naplněn (odhadem 300 návštěvníků) a mnoho z nich byli kuřáci, díky pořádnému odvětrávání byl vzduch čistý.

Až si někdy nebudete moci vybrat z programu ve výběžku, podívejte se malý kousek za hranice. Myslím, že i tam je o co stát.

Tagy