weby pro nejsevernější čechy

Nehod ubývá, trestná činnost v normálu [tiskovka policie Děčín]

Ve čtvrtek (28/2/2013) se konala tisková konference na které představitelé policie na Děčínsku informovali o výsledcích své činnosti v loňském roce a konstatovali, že prakticky ve všech parametrech se situace zlepšuje.
Ten termín nebyl vybraný šťastně, protože právě ve čtvrtek došlo k vraždě v Jiříkově a tak všichni, novináři i policisté měli upřený zájem právě tam, ale protože vyšetřování právě začalo, nebyly žádné informace k dispozici.

Došlo tedy na připravenou agendu, jiné rozložení policejních služeben v Děčíně, výčet trestné činnosti (mírný pokles hospodářské trestné, vyšší objasněnost drogové). V téhle souvislosti je zajímavá poznámka jednoho z policistů, že dojde-li na výrazné zvýšení trestné činnosti v některém z menších okrsků zejména na severu, jedná se většinou o následek propuštění některého z recidivistů. Druhý zajímavý detail je, že propuštění na amnestii sekají zatím latinu a žádný dramatický nárůst kriminality na Děčínsku následkem této události nenastal.

Co se týká situaci na silnicích i tady došlo k (až příliš) strmému propadu v počtu havárií, ale ani policisté sami si nedělají iluze, je to zejména změnou systému hlášení nehod od sta tisíc výše.

Potěšitelné je, že v loňském roce došlo na silnicích okresu k pouze jedné havárii s následkem smrti.

Na náš dotaz jak se vyvíjí pátrání po Jindřichu Jetmarovi nebyly k dispozici žádné podrobnosti, odpověď přineslo až večerní zpravodajství. Jetmar byl dopaden a skončil na na psychiatrickém vyšetření.

Kompletní tiskovou zprávu si můžete přečíst, je připojena a připravena ke stažení pod článkem.

Tagy