weby pro nejsevernější čechy

Laně z výběžku jsou zmateny, ve Šluknově proběhla soutěž ve vábení

Zelené kamizolky bylo možné v sobotu 16/3/2013 potkat ve Šluknově na každém kroku. Probíhala tu Studentské soutěže v mysliveckém troubení a vábení jelenů. Akci pořádala Česká zemědělská univerzita v Praze – Fakulta lesnická a dřevařská, tentokrát ve spolupráci s místní  Střední lesnickou a Střední odbornou školou sociální.
Soutěžilo se na dvou místech, na zámku ve vábení, v clubu na náměstí si to rozdali trubači a trubačky.

Obojí bylo zajímavé, zámecká půda přesto má poněkud jiné estetické parametry a tuhle budovu nezbývá než Šluknovu závidět.

Zatímco trubače při soutěži porota vidí, vábiči jsou porotcům skryti.

Soutěž navštívil ústecký hejtman, celodenní program potom skončil v místním kostele sv. Václava závěrečným koncertem.

Požádali jsem o hodnocení ředitele spolupořadatelské školy, pana Sochora, který nešetřil chválou. „Bylo to skvělé a všechno proběhlo bez problémů. Za největší plus ale bez ohledu na samotný průběh soutěží považuji, že studenti a hosté, kteří dorazili z celé republiky viděli, že Šluknov není, navzdory některým mediálním interpretacím, město, kde se neustále demonstruje a kde bezustání probíhají nějaké sociální konflikty. Všichni viděli, že je to úplně normální městečko, které má i spoustu zajímavých lokalit, které stojí za to navštívit. Doufám, že to pošlou dál.“

(Výsledky jednotlivých soutěží si můžete stáhnout pod článkem.)

Tagy