weby pro nejsevernější čechy

Umělecká šestka

Zatímco ve Šluknově bylo v sobotu 16. března 2013 kamizolně zeleno, ve Varnsdorfu byl možno každou chvíli potkat mládežnickou skupinku s krky ovázanými šátky.
Varnsdorf se totiž stal do pátku do neděle místem konání největší celostátní skautské akce pro předškoláky, světlušky, vlčata a žabičky – Umělecké šestky, která je je určena všem, kdo rádi zpívají, hrají, píší, fotografují, malují, kreslí a modelují.

Dopoledne jsem zavítal nejprve do Městského divadla, kde probíhala divadelní část – jednotlivci recitovali, skupinky představovaly scénky a pohádky, to vše pod bedlivým dozorem odborné poroty (ve které zasedal např. starosta města či ředitel divadla). Odtud přes půlku města na gymnázium, kde se v aule konala pěvecká část a o patro níž v jednotlivých třídách nejrůznější workshopy. Gravírování, enkaustika, písničky v pohybu, malování, navlékání korálků, no prostě každý si mohl vybrat, co jeho srdci nejmilejší.

Těsně jsem se minul se Sašou z Deníku, který si (na rozdíl ode mne) dokázal zjistit řadu podrobností i výsledky – takže jukněte taky tady.

Tagy