weby pro nejsevernější čechy

3. velikonoční útěk z domu 2013

Omezený počet účastníků, jen mužů (a nejde o diskriminaci žen!) si naplánuje sportovní klání na celý den.
Kuželky, bowling, squash, kulečník, stolní tenis, šipky a letos prvně také stolní fotbálek.

Tentokrát se zúčastnilo osmnáct kamarádů, sportovců všeho druhu. Na začátku se z nich náhodně vylosují dvojice, které se po tento den všemožně snaží o co nejlepší výkon ve všech jmenovaných disciplínách.

Pouze loňští obhájci titulu jsou nasazení ve stejném složení. Vše se odehrává v kuželkárně, Pizzerii (bowling), Squash centru (squash, stolní tenis) a v restauraci Na stadiónu (šipky, kulečník, stolní fotbálek) ve Šluknově.

První dva ročníky ovládla dvojice M. Žďánský s Z. Dušíkem, ale v tom zatím posledním proběhnuvším ročníku chtěli ostatní tu jejich nadvládu překazit a zabránit jim v zisku hattricku.

Šance se zvýšila poté, co si nešťastně a nechtěně M. Žďánský, dva dny před turnajem, přivřel palec pravé ruky do dveří auta tak, že ho měl krásně zmalovaný právě na Velikonoce.
Pořadí se míchalo od disciplíny k disciplíně, ale nakonec se ta výměna obhájců vítězství přece jen podařila.

Na poslední dvě tři soutěže se pevně a jasně usadila na prvním místě dvojice P. Hlavsa a A. Holešovský.
Tato suprová akce, pořadatelsky každoročně perfektně připravená neúnavně akčním Pavlem Horákem, je vlastně poctou a memoriálem za našeho zesnulého kamaráda Radka Barace. Ten se účastnil prvního ročníku útěku z domu. Všichni jsem se tudíž usnesli, že tuto tradici zachováme na jeho počest. Já měl tu čest celou akci nafotit a online dokumentovat pro chotě a přítelkyně sportovců, fotky tady.
Musím také pochválit J. Pazderku za skvělý tataráček, co nám připravil k večeři v restauraci Na stadiónu ve Šluknově.

Pořadí:
1. A. Holešovský, P. Hlavsa
2. Z. Dušík, M. Žďánský
3. M. Belák, L. Čurgali

Tagy