weby pro nejsevernější čechy

Cestou osudu a náhody podruhé

Město zeleně a komínů má zase jednou náskok, ve Varnsdorfu se v pondělí 8. dubna 2013 uskutečnila už druhá (zatímco Rumburk a Krásná Lípa čekají teprve na první) přednáška cestovatele-stopaře Romana Vehovského. Jak je řečeno v úvodu k jeho knihám – mnoho lidí sní, bájí, plánuje, přemýšlí, ale kolik jich znáte, kteří to všechno dokáží zhmotnit? A to navíc v takové podobě, že vyrazí na sedmiletý stop po Asii, Austrálii a „přilehlém“ okolí? A jsou nakonec schopni se o své zážitky podělit, zhmotnit je do dvou knih, plných neuvěřitelných příběhů a výborných fotografií?

Překvapivě se při úvodním hlasování ukázalo, že víc než polovina přítomných na minulé přednášce nebyla, pro ně tedy proběhlo kratičké úvodní slovo, co a jak, poté již následovala exkurze po mnoha koutech světa, o nichž člověk nemá ani tušení. Hlavní důraz byl kladen na v názvu přednášky zmíněnou Novou Kaledonii a její smutný koloniální osud, ale dostalo se i na Nový Zéland, Austrálii nebo Srí Lanku.

Berte to i jako pozvánku na již zmíněné přednášky v Domečku Na Kopečku a krásnolipském kulturáku – pásma jsou pečlivě připravena, nenudí a jejich autor je showman se smyslem pro timing a pointu. A třeba si navíc z tomboly odnesete knihu. Nebo si ji koupíte…

Tagy