weby pro nejsevernější čechy

Plaston doma vydřel tři body. SK Plaston Šluknov-Libouchec 2:1 (1:0)

Od úvodu se hrálo od podlahy, důraz na obou stranách, mnoho osobních soubojů, nebyl prostor pro pohledné kombinace. Přesto šance přicházely na obou stranách a nebylo jich úplně málo. Největší šance domácích neproměnili Kasal v samostatném nájezdu, Holešovského střela skončila na tyči a Čmugrova střela skončila těsně vedle. Měli jsme i štěstí, když hosté nastřelili tyč i břevno. První gól vstřelil Mikula po přesné přízemní nahrávce po zemi do vápna od Kirchnera 1-0.

Druhý poločas začal tlakem hostů, nedařilo se Plastonu uklidnit hru. Libouchec vyrovnal po rychlém průniku po pravé straně a prudkém centru před branku, kde uklidil míč do branky Rehn 1-1. Hra se potom přelévala na obě strany, ale mnoho šancí již nepřicházelo. Přeci jenom ještě jeden rozhodující gól padl, když zblokovaný pokus o střelu Moravce doletěl za obranu, kam doběhl dříve Záruba než brankář a zkušeně přehodil bezmocného brankáře 2-1. Do konce utkání to byl již jen rozkouskovaný boj.
Pro hosty to bylo po vyrovnaném utkání kruté, ale z mužstva domácích byla přeci jen o trošku více cítit chuť po vítězství. Tak se má hrát před domácím publikem. Když vidí diváci velkou bojovnost, tak prominou i občasné špatné nahrávky a nepovedené kombinace. V dalším utkání zajíždí Šluknov do Pokratic, kde se dlouhodobě nedaří a kde vždy panuje velmi nepřátelské prostředí.

Branky: Mikula, Záruba-Rehn

Tagy