weby pro nejsevernější čechy

Češi zachraňují, seriál na kterém se podílela liberecká zoo

Dan Bárta je průvodcem a Zdeněk Suchý režisérem nové minisérie České televize ve které nám ukáží Čechy, kteří se podílejí na záchraně vzácných druhů fauny a to nejenom ve světě, ale i doma.

Dojde na mořské želvy, opice kahau, zoborožce, antilopy Derbyho, orlosupy a také, přímo v Čecháh, na zubry.

Řada českých přírodovědců se významě podílí na zásadních ochranářských projektů v zahraničí, některé, často ve spolupráci s tuzemskými zoologickými zahradami, dokonce vedou a dosahují ve své práci mezinárodně oceňovaných výsledků. Náše dokumenty ukazují, co tam dělají, jak tam žijí, jaké jsou radosti, úskalí, metody a vyhlídky jejich práce, říká Dan Bárta.

Sleduji ochránce přírody už dlouho. Obdivuji zarputilost, s jakou se vrhají do zdánlivě ztracených zápasů. Je to těžká a nekončící práce, kterou tito lidé obětují téměř vše. Možná je to pošetilé, ale má to smysl, doplňje Zdeněk Suchý.

Mně se na tom líbí ta představa, že dva pankáči, jeden zpěvák, druhý režisér klipů se věnují s plnou vážností tématům ochrany přírody (Dan má dnes i pověst vynikajícího odborníka na vážky) a že podobní týpci, kteří pro nás možná v budoucnosti zachrání planetu, zrovna teď tahají kytary a bicí do nějaké zaplivané zkušebny v přízemí a netěší se dobré pověsti ostatních v domě. Buďte na ně hodní. I když té hudbě možná nerozumíte)

Seriál vysílá Česká televize od čtvrtka na dvojce.

Tagy