weby pro nejsevernější čechy

GEMA XC Hrádek –  letošní poslední závod Pekla Severu

V sobotu 15. září 2018 proběhne na Hrádku ve Varnsdorfu již 6. ročník veřejného cross-country GEMA XC Hrádek, který zároveň ukončí letošní seriál závodů horských kolPeklo Severu.

Jako první odstartují v 10:00 děti, od mrňousků až po mladší žáky a žákyně, které vyrazí na dětské trasy v okolí prezentace.

Pro závodníky hlavního závodu GEMA XC Hrádek je připraven technicky vymazlený okruh dlouhý 2530 m s převýšením116 m/okruh. Ten je nenechá ani na chvíli vydechnout.  Do kratšího okruhu, který na rozdíl od hlavního okruhu vynechává sjezd Vyhlídková po německé straně a nejtěžší výjezd Tyran, vyrazí ve 12:00 St. dívky + chlapci, Kadeti + Kadetky, Juniorky a Ženy. Od 13:00 se rozjede hlavní závod, kdy odstartují veteráni, junioři a muži.

Počet a délka jednotlivých okruhů je rozdělena dle náročnosti a dle kategorií.

Podrobné mapy všech tratí ZDE.

Přihlašování online je možné do 12. září (do 23:59) v sekci Přihlášky. Po tomto termínu bude možné se přihlásit ještě na místě v den závodu. Prezentace pro všechny kategorie začíná v 8:30 a do 30min před každou kategorií.

Ihned po ukončení závodu na Hrádku se všichni aktéři přesunou na rumburský Dýmník, kde v tamní restauraci proběhne od 18h celkové vyhlášení výsledků celého seriálu Pekla Severu. A poté bude následovat zábava. Tato událost je veřejná a volně přístupná.