weby pro nejsevernější čechy

Basketbal oslavil ve Varnsdorfu sedmdesátku

Je to už 70 let od doby, kdy byl Láďou Paroulkem založen varnsdorfský basketbalový klub. A tak si všichni příznivci varnsdorfského basketbalu udělali v sobotu 15. září 2018 čas a přišli prožít velmi nabitý, a místy i dojemný, celodenní program ve varnsdorfské sportovní hale.

Už od brzkých ranních hodin se všichni organizátoři snažili vše do nejmenších detailů připravit, tak, aby byli jak hráči, tak návštěvníci spokojeni. První na programu byl zápas mezi dvěma místními družstvy, minižákyněmi U12 a minižáky U13. Tento přípravný zápas lépe zvládli starší kluci. Po tomto utkání naběhli na hřiště domácí žáci kategorie U15, kteří si to rozdali s týmem z Roudnice nad Labem v soutěžním utkání nadregionální ligy. Tento souboj lépe zvládli domácí, kteří si připsali výhru 77:59. Poté skončil, netradičně remízou 57:57, přípravný zápas týmů Basket Severočesko a Slunety Ústí nad Labem. Posledním domácím týmem, který odehrál své utkání, byli hráči juniorů U19, kteří si za svého soupeře vybrali tým BK Horejsek Děčín. Po dramatickém průběhu utkání nakonec domácí prohráli výsledkem 69:85.

Nesmíme zapomenout, že po celou dobu, co se v hale hrála různá utkání, na venkovním hřišti působila Basketbalová akademie Schrödingerova institutu, která měla připravena různá basketbalová cvičení pro každého příchozího.

Oficiálního zahájení basketbalových oslav se diváci dočkali v 16,00 hod, kdy si slovo vzal předseda basketbalového klubu TJ Slovan Varnsdorf Miroslav Novotný a přivítal přítomné. Poté jej předal starostovi města Varnsdorfu Stanislavu Horáčkovi. Oba srdečně varnsdorfskému basketbalu poblahopřáli, a popřáli mnoho zdárných dalších let. Společně pak ocenili několik významných basketbalových osobností, které pro varnsdorfký klub a basket především hodně znamenají. Oceněn byl Petr Buben, Michal Činka, Jiří Voráček, Jan Bártl, Isnelle Natabou, Štěpánka Ježková, Richard Menšík, Jaroslav Frolík, Jitka Nedvídková a Barbora Michalinová. Posledním v řadě byl stávající předseda klubu Miroslav Novotný, jenž se věnuje basketbalu na mnoha pozicích nepřetržitě již několik desítek let.

Vrcholem programu a zlatým hřebem celého dne bylo přátelské utkání účastníka Kooperativa NBL BK Armex Děčín, a úřadujícího mistra Rakouska ECE Bulls Kapfenberg. Oba týmy se utkaly již předchozí den, a vítězně z tohoto utkání vyšel děčínský klub. Sobotní zápas, na který se přišlo podívat 450 diváků, ovšem nabídl velmi napínavý souboj, ze kterého pro změnu vyšel vítězně rakouský mistr.

Tímto bychom chtěli poděkovat především managementu týmu BK Armex Děčín za skvělý příspěvek do programu našich oslav. Vážíme si naší vzájemné dlouholeté a jistě přínosné spolupráce. Dále bychom chtěli poděkovat všem partnerům a sponzorům, bez kterých bychom nemohli naše oslavy připravit tak, jak se nám to s jistou dávkou skromnosti podařilo,“ uvedl na závěr oslav jeden z organizátorů Zdeněk Strolený.

Další foto zde ->

Foto + text na FB ->

Tagy