weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – čtyřicátý týden roku 2018

Už aby to bylo za námi, aby ten opruz zas na chvíli skončil.

Přiznávám bez mučení, že doba, kdy plakátovací plochy místo upoutávek na kulturu a sport ovládnou snahy o získání moci a peněz, je mi z duše odporná. Totální bláboly, nesmyslné slogany, nesplnitelné sliby, zářivé úsměvy. A to vám garantuji!

Připomínám, čtvrtek 4. října 2018 – Varnsdorf a divadlo. Do víru akce se vrhá několikadenní Mezinárodní sklářské sympozium v Novém Boru, na které se nabaluje během víkendu řada doprovodných akcí. A stále pokračuje mezinárodní hudební festival Lípa Musica 2018.

V pátek 5. října 2018 začíná hudební festival Mandava Jazz. Trochu jiný hudební zážitek nabízí rumburská Loreta.

V sobotu 6. října 2018 sklo, sklo a sklo. Den otevřených dveří je snad všude, mne nejvíc zajímá Crystalex a Preciosa. Tím si zablokuji další díl Památek naživo. Večer basket. Holky už ale nenajdete v rozpisu zápisu pod hlavičkou Varnsdorfu, ale jako tým U17 Severočesko. A na závěr dne Lidovka a jazz. Předpokládám ovšem, že v Rumburku bude mnohem více posluchačů.

V neděli 7. října 2018 dopoledne holky-baskeťačky podruhé. A večer pro mne poslední z koncertů Lípy Musicy v Prysku, víc už jich letos bohužel nestihnu.

Jako vždy je toho mnohem víc, hledejte v plakátcích a našem kalendáři. Zdůrazňuji zas a znovu, že nevíme o všem a už ani nemáme touhu to nějak extra měnit.