weby pro nejsevernější čechy

Výběžanky se podělily o své oblečení mezi sebou a pomohly i  ženám z Etiopie

Je běžné, před sezonou jarní i zimní, probrat domácí šatníky a botníky, věci obnošené či nemilované vyhodit a nahradit je jinými, novými a trendovějšími.
Tohoto nápadu se chopily i dvě mladé slečny z Varnsdorfu, Eliška a Mariana Šimkovy, a navíc, přizvaly k tomuto šatníkovému řádění i širokou veřejnost. Proto se v pátek 5. října v oblíbené varnsdorfské kavárně Hosana uskutečnil pod jejich vedením první Šatník, „dobročinná akce, kde se pro někoho již nenositelné kousky mohou stát příjemným úlovkem do vlastní skříně někoho jiného,“ vysvětlují organizátorky a dodávají: „… a jako bonus – jen za pár kaček.“
Vydělané peníze z prodaného oblečení neputují jen k jejich bývalým majitelům, ale část zisku je určena také na pomoc ženám v Etiopii.
Návštěvníci varnsdorfské Hosany si tak při Šatníku mohli oblečení probrat, vyzkoušet, prodat i koupit, a na závěr si dát třeba dobrou kávu, nebo výborný zákusek. Organizátorky Eliška a Mariana byly spokojené a příjemně překvapené jakou návštěvnost akce měla. Skvělý nápad snad bude mít i pokračování.

Tagy