weby pro nejsevernější čechy

Čtverec se letos v létě stěhuje ke Kocourovi. Zůstane tam navěky?

Tohle parte už asi místní na nárožích zahlédli a v Dolní Poustevně a okolí způsobilo rozruch. Když se po letech jeden z nejstarších tuzemských rockových festivalů vrátil tam kam patří a po nejrůznějších experimentech se ho ujala i původní parta organizátorů a vrátila mu původní — tedy rockový obsah, stěhuje se festival ze Čtverce do areálu pivovaru Kocour ve Varnsdorfu.
Důvodem ke stěhování byl zřejmě laxní postoj radnice k akci, která je tradiční; no jo, bezmála třicetiletá historie, to už je skoro folklor)

Stěhování Čtverce ke Kocourovi má pochopitelnou logiku, už dvakrát se tu konala jeho zimní verze, letos tedy obzvláště úspěšná a navštívená (viz náš report).

Přesto: u Kocoura se může konat (a také díkybohu koná) celá řada kulturních akcí a Pepa Šusta, který za těmito aktivitami stojí by měl mít jednou na nádvoří pomník, Čtverec ale patří na Čtverec, protože potom už to není Čtverec, jak jsme se několikrát v minulosti přesvědčili.

Zatím víceméně mimo záznam a bez dalších upřesnění můžeme uvést, že už nyní se mezi organizátory a představiteli města Dolní Poustevna začíná jednat o budoucnosti Čtverce a my budeme s napětím sledovat, jak tato jednání dopadnou.

A vy to samozřejmě budete vědět první.

Tagy