weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – čtyřicátý osmý týden roku 2018

Nelze se tomu vyhnout, není kam uprchnout. Od pátku do neděle se bude rozsvěcet, rozsvěcet a rozsvěcet.Po chvilkové přítomnosti na zkoušce na čtvrtek 29. listopadu 2018 připomínám koncert ve varnsdorfském Městském divadle – to fakt stojí za slyšení i vidění!

Pátek 30. listopadu 2018 – v 10 hodin zpívání varnsdorfských mateřských školek v parku před knihovnou u nazdobených stromečků. Přesun na zimní stadion, Podzimní sportovní hry ZŠ pokračují bruslařskou štafetou. Odpoledne v Jiříkově trhy a zahájení výstavy betlémů. Ve varnsdorfské knihovně odpoledne výstava leteckých modelářů a navečer křest pohádek pana Romana Vaňka. A k tomu na řadě míst výše zmíněné zahajování adventu, stačí si vybrat.

V sobotu 1. prosince 2018 VI. ročník Mikulášského turnaje v barevném minivolejbale ve sportovní hale ve Varnsdorfu. A zbytek dne v Rumburku – muzeum, knihovna, Loreta. Pročež nestíhám Pohádkový advent v Jiříkově. Výstavy betlémů v Mimoni a ve Sloupu budou muset počkat…

V neděli 2. prosince 2018 budu muset oželet již poslední výšlap s Geoparkem Ralsko (letos mi to fakt termínově nevyšlo ani jednou). Dopoledne ve sportovní hale Mistrovský turnaj mladších žáků Divize Východ v házené, zbytek dne advent ve VDF – nejprve pohádka, pak trhy, zpívání a rozsvěcení, tentokrát na náměstí. Jen pro otrlé – Krásná Lípa si zažije Coca-Colové šílenství se Santou.

Zbytek si nastudujte v plakátcích a našem kalendáři. Nebo kdekoli jinde. Jako obvykle – nevíme o všem a už ani nemáme touhu to nějak extra měnit.