weby pro nejsevernější čechy

Kam vyrazit v pracovních dnech (popadesáté v roce 2018)

Tři týdny, a je po žížalkách.

Existuje dlouhá řada dobrých rad a poučení, kterým člověk nevěří a vysmívá se jim, dokud jimi sám neprojde. Dlouho mi bylo předhazováno, že to přijde, a najednou koukám, že je to fakt, že jsem v tom naplno. První fází bylo nikde nesmím chybět, musím o všem vědět a u všeho být, klidně pojedu 100 km. Postupně se to přehouplo do stadia důležitých věcí, u kterých bych asi měl být, to ostatní vlastně ani není moc zajímavé. A poslední tažení – vždyť je to úplně jedno, jestli někde jsem nebo ne, stejně to nikoho nezajímá a všem je to ukradené. A když se náhodou dostaví odezva, pak kvůli tomu, že jsem kretén, lhář, neschopný imbecil, který by si zasloužil soud, veřejné pranýřování a náhradu způsobené škody na cti i penězích. Tudíž vynechávám (adventní koncerty, jiřetínskou faru, vánoce na školách) a dál vynechávat budu. Třeba i proto, že mě leccos zajímá, ale mnohdy samotného nebaví. Měl jsem období, kdy jsem si říkal, že bližší košile než kabát, a snažil se navštěvovat alespoň místní akce, třebas i na úkor mnohem zajímavějších přespolních. Jenže pod tou košilí je třeba i nátělník, a když mi dá někdo výjimečnou šanci být někde trochu užitečný a ještě k tomu za to dostat nějakou tu korunu, budu raději zapalovat svíčky, zatímco ostatní budou áchat nad výsledky každoroční ankety. A bude hůř…

V pondělí 10. prosince 2018 závěr Podzimních her, ve sportovní hale ve Varnsdorfu florbal + závěrečné vyhodnocení.

V úterý 11. prosince 2018 první zimní prohlídka při svíčkách v Loretě.

Ve středu 12. prosince 2018 adventní koncert pěveckých sborů ZUŠ Varnsdorf v aule. Taky se ten den zpívají Koledy s Českem a Deníkem. Na mnoha a mnoha místech. Snad dokonce i u nás, u věžičky. Něco takového jsem zahlédl v Hlasu severu, jak ho normálně nečtu. Ovšem potvrdit to nemohu, nic takového se v přehledu akcí na městském webu najít nedá.

Víc mne opravdu nezajímá.

Jako obvykle nevíme o všem, nikdy vědět nebudeme a už se o to ani nesnažíme. Po dalším se rozhlédněte, kde se vám zamane.