weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – pátý týden roku 2019

Otáčíme první list měsíčního kalendáře, nastupuje únor.Situace je normální, všechno je to k posrání.

Tak nějak nevím. Díky čím dál debilnějšímu FB sice na mne občas vyplavou informace o akcích a akcičkách až desítky kilometrů vzdálených a chodí nám konečně od některých i tiskové zprávy o lecjakém dění, jenže jenže. Přijdu večer domů a nestačím se divit. Byla tamhleta akce, všechny školy se účastnily tradičního celodenního klání, proběhla soutěž s postupem do okresu/kraje/přilehlé galaxie… Ne že bych si o sobě myslel, že opravdu všichni vědí, že se pokouším mapovat každý prd, ale když jsem třeba v místě oficiálně honorován za to, že dění dokumentuji, proč za těch x let pořád nefunguje to nejzákladnější – dát vědět? Jediné, co mne těší, že už nikdo nemá zájem, abych chodil strašit na plesy, to pro mne bylo utrpení. Přestává mě to bavit, ba spíš naopak …. fujtajxl, byl bych jen sprostý. Nemá v téhle oblasti moc smysl ani prolézat weby – kouknu, a co vidím za aktualitu? Velikonoce 2018 nebo koncert v září téhož roku. Neustálé doprošování dej(te) vědět, až něco bude, mne unavuje, nějak na to už nemám… Tudíž bude výběr čím dál omezenější, jako začínám být omezený i já. Jeden příklad za všechny – o tom, že něco bude, se lze dočíst třeba tak, že bude v sobotu zavřený pro veřejnost plavecký bazén ve VDF, protože závody. Jaké? Od kdy do kdy? … Ale jděte, zvědavci…

Se svátkem Hromnic končí betlémářské výstavy – jak v Loretě, tak v rumburském muzeu. Nicméně zvolna začínají přípravné práce na nové publikaci, která se bude tomuto místnímu fenoménu věnovat velmi podrobně. Tedy snad.

Poslední dny se mne hafo lidí ptalo na stav ledopádů, mohu zatím jen a pouze odkázat na jejich sledování na webu krásnolipského KČT – > (já nemám čas). Nicméně teď o víkendu se jim pokud možno vyhněte, pokud se nechcete nechat organizovat. Od pátku do neděle probíhá 59. ročník dálkových pochodů po této místní pamětihodnosti.

Trochu konkrétněji. V sobotu 2. února 2019 tři baskety za sebou. Od nejmladších po nejstarší. U13, U15, muži. Mrňata nestíhám, na zbylé dvoje se snad alespoň na chvíli dostanu.

V neděli 3. února 2019 se prý mám stavit v divadle, i když po pravdě se mi při pohledu na ten cukrkandlově rozjuchaný plakát zvedá kufr.

Dle vlastního vkusu si zkuste vybrat v plakátcích nebo našem kalendáři. Nebo kdekoli jinde. Jako obvykle – nevíme o všem a už ani nemáme touhu to nějak extra měnit. A nezapomeňte, že za namátkovou nabídkou je komplexní přehled liberečáků.

Liberce a okolí: