weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – patnáctý týden roku 2019

Když to s mrazy, sněhovými vánicemi a další slotou nevyšlo minulý týden, máme se dle předpovědníků dočkat tenhle víkend, na který si ale kde kdo naplánoval zahájení turistické sezóny (pokud ji už nezačal dříve).
Je-li pátek plonkovým dnem, pak dva dny následující aby se jeden zbláznil.

V sobotu 13. dubna 2019 letos poprvé s OPéeSkou, a hned novinka v nabídce. Krásnolipský KČT vyráží pod vedením Vlasty Kocmana kolem Prysku. Když se obě organizace prokříží a přidá se Děčín, je z toho v rámci otevírání turistické sezóny ve jmenovaném městě slavnostní pochůzka po nové značce kolem Dolního Žlebu. Komu se snad nechce chodit, může zůstat ve městě. Nebo u muzea. Spousta se toho také točí kolem přicházejících velikonoc. Já přijdu i letos o mažoretky v České Kamenici, jdu okouknout Velikonoce nad laťkou. A v hale zůstanu i odpoledne, basket. A do toho se ještě na poslední chvíli objevila vernisáž v rumburském muzeu.

Kdo v sobotu nenachodil dost, může v neděli 14. dubna 2019 vyrazit pro změnu s Helenou Doudovou na Lounsko. Nebo po stopách geologie. Nebo okouknout v Lipové, jak jsou akční a už mají další obrazy a křížky k žehnání. Rád bych leccos, ale čeká pohádka v divadle a souběžně další basket v hale.

Jinak je toho samozřejmě mnohem, mnohem víc. Vyberete si kde chcete co chcete. Něco najdete v plakátcích a v našem kalendáři, zbytek kdekoli na netu, pokud organizátoři mají snahu a jsou ochotni svoje akce vůbec zveřejňovat a propagovat.

Sousední region: předpokládám časem (až dorazí mail z Liberce)