weby pro nejsevernější čechy

Kabaret Caligula se vrací na scénu a bere to přes doubickou Fabriku

Doubická Fabrika poskytuje azyl pro kapelky, které potřebují zkoušet (proto jsem tu viděli NIgtwork, UDG ale třeba i Lenku Dusilovou) a teď tu zkoušejí i divadelníci. Konkrétně Kabaret Caligula, který posílil soubor o Klárku Issovou, která je nejenom známá, ale i velmi milá. Na férovku: od té doby, co jsem opustil Prahu a přestal jezdit na JIráskův Hronov, neorientuju se na divadelní scéně (už vůbec). A protože už je to strašně dlouho, nezaznamenal jsem ani Kabaret Caligula, který za sebou má poměrně pestrou a zjímavou minulost, jak zjistíte, když kouknete na jejich stránky.

A pro představu i jedno video:

Po menší pauze, kdy pouze dohrávali věci starší, přichází nyní tento soubor s novou hrou PanzerFaust, která by měla být v premieře uvedena 20. září v pražské Akropoli.

Nám se podařilo zjistit, že tohle představení napsal kolektiv „caligula“ autorů a inscenování se ujal spíš filmový a klipový režisér Jakub Sommer.

Na zkoušce, kde jsme mohli chvíli fotografovat, byl soubor někde v šestém obraze a šlo o to, jak správně podat ruku jak jest snad z našich snímků patrné.

Když už jsme se dostali do blízkosti hvězdy, jakou Klára Issová bezesporu je, položili jsme ji i jednu bulvární otázku. A byla z toho celá nesvá.

Dozvěděli jsem se totiž v kuchyni, že nerada svíčkovou s knedlíkem.

A s čím teda?

No, s bramborem. Je přeci zdravější…

My ten bulvár prostě moc neumíme.