weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – šestnáctý týden roku 2019

V podstatě je to velmi jednoduché. Velikonoce, Velikonoce a zas Velikonoce.
Pátek 19. dubna 2019. Právě probíhá Den otevřených dveří TOSu, o němž jsem postupem času zjistil, že vlastně nevím, proč tam chodit, když mi strojařina zůstává španělskou vesnicí. Jak výše psáno, pokračuje smršť akcí k velikonočním svátkům, mne se z toho týká jen pobožnost v Loretě. Už vidím ty řeči, až se letos po dlouhé době nezúčastním výstupu na Křížovou horu v Jiřetíně. A výjimečná příležitost projet se vlakem po trati Rumburk  – Löbau, které jsme před nějakým časem využili s OPéeSkou. Ale deset éček je deset éček…

V sobotu 20. dubna 2019 soupeří Velikonoce se sportem, a do toho dvakrát Pašijová hra – premiéra na Vlčí hoře, derniéra Na Kopečku v Rumburku.

V neděli 21. dubna 2019 největší regionální událost spojená s velikonočními tradicemi regionu, Velikonoční jízda v Mikulášovicích. Nebudu.

Je toho spousty, co se děje. Vyberete si kde chcete co chcete. Něco málo najdete v plakátcích nebo v našem kalendáři, zbytek možná někde na netu – pokud organizátoři mají snahu a jsou ochotni svoje akce nějak oznamovat.

Sousední region: