weby pro nejsevernější čechy

Pozvánka na Zvoníka do varnsdorfského divadla [soutěž o dva volňásky]

Tak, ještě než skončí letošní divadelní sezona, máme tu pozvánku do Varnsdorfu, do divadla na představení, které přiveze pardubický divadelní soubor a sehraje ho v úterý 28/5 od 19.00 hodin.fotka: divadlo pardubice Jedná se o kousek Zvoník od matky boží o kterém se dočteme, že se jedná o: silný středověký příběh z konce 15. století o lásce, její síle, velikosti, ale i hrůze tohoto nejposvátnějšího citu. Ve středu zájmu stojí kněz Frollo, člověk, který směřuje k absolutnímu ideálu čistoty a pravdy, a proto se vší silou své osobnosti uzavírá před láskou k ženě. Ale láska ho stejně dostihne a rozmetá jeho duši na kusy. Frollo sloužil pravdě a Bohu, přesto se zamiluje do Esmeraldy, mladičké cikánské tanečnice. A zradí všechno, co mu bylo svaté. Esmeraldu miluje také Quasimodo, znetvořený a hluchý zvoník, kterého okolí považuje za stvůru, obludu, démona… Může i on mít city? Může milovat celou duší a nakonec lásce obětovat vše, co je mu nejbližší? Komu dá Esmeralda lásku a za koho umře? Setká se někdy se svou matkou a odkryje tajemství svého původu?

Osobně si pamatuju zpracování tohoto příběhu z filmu, ve kterém hrál hlavní roli Anthony Quinn a hlavně tedy Gina Lollobrigida. Ach, ta byla úchvatná!

A, protože varnsdorfské divadlo je velmi nakloněno našim čtenářům, máme tu možnost vyhrát v naší soutěži dva lupeny úplně zadara!

Tak z chutí do toho:

Do kterépak pařížské katedrály je situován děj tohoto příběhu?

{module zvoník}

Soutěž končí v pondělí 27/5 večer.