weby pro nejsevernější čechy

Výstavy v Kamenickém Šenově

Zrovna nedávno jsme informovali o sklářském muzeu v Kamenickém Šenově a už je tu z něho tisková zpráva: Ve Sklářském muzeu v Kamenickém Šenově bude příští neděli ukončena výstava TUCET, na níž pedagogové kamenickošenovské SUPŠ sklářské (MgA. Ladislav Průcha, akad. mal. Petr Menš, Mgr.A. Petr Stacho, Dagmar Pánková, Mgr. Martina Matoušková, Mgr. Karolina Stránská, Josef Kříž, Rudolf Kment) a jejich hosté (akad. mal. František Janák, MgA. Soňa Třeštíková, akad. soch. Leoš Smejkal a Zhu Liyue z Číny) prezentují vlastní autorskou tvorbu. Precizní výtvarné i řemeslné provedení jejich prací dokládá odbornou fundovanost vystavujících a pro rodiče žáků, kteří zvažují nástup svých potomků do SUPŠS, je zárukou skutečně kvalitního vedení. O tom svědčí nejen tato výstava, ale i úspěchy a ocenění studentů na výstavách, na nichž se škola prezentuje.

Výstava TUCET potrvá do 2. června, návštěvníci ji mohou zhlédnout od úterý do neděle v době od 10.00 do 16.00 hodin, první červnový víkend bude otevřeno již do 17.hodin.

Následující výstava ponese název „Chrám múz“ a bude věnována historii kamenickošenovského muzea a době jeho vzniku – 20. letům 20. století. Zahájení výstavy v sobotu 8. června bude spojeno s oslavami u příležitosti 90. výročí založení muzea. Připraven je bohatý program, m. j. např. závod historických vozidel do vrchu a dobová módní přehlídka.

Informace:

Helena Braunová, ředitelka Sklářského muzea Kamenický Šenov, tel. 487 767 206, 602 164 493