weby pro nejsevernější čechy

Kam vyrazit v pracovních dnech (devatenáctý týden roku 2019)

Studený máj, v stodole ráj, tak uvidíme. Teploty šly dolů, zasněžilo nám, nezbývá než počkat, co se z toho vyklube.

Během týdne několik pietních aktů a jedno odhalení desky – kdo neví, proč je ve středu volno, měl by si trochu nastudovat dějiny. A na několika místech přednášky o lesích NP (ve VDF, na Fabrice, v Jetřichovicích).

V úterý 7. května 2019 dopoledne další díl Ligy severu – Pohár osvoboditelů. Snad při tom fotbale středních škol nezmrzneme. Odpoledne žákovský koncert varnsdorfské ZUŠ.

Kdybych nebyl tam kde jsem, ve středu 8. května 2019 bych se asi skočil podívat na Běh rumburské vzpoury. Takhle se pouze přesunu na večer do Lorety.

Ve čtvrtek 9. května 2019 1. kolo KPD mladšího žactva – skupina B ve varnsdorfské Kotlině. A začíná akce, o níž asi mnozí místní vůbec nevědí a ona přitom dalece široce překračuje hranice republiky, neb se těší zájmu leckterých zahraničních milovníků kinematografie. Jestli se dostanu do cirkusu na ZŠ Východní, to se teprve uvidí.

Dozajista je toho mnohokráte více, než zmiňuji, ale mohu se jen opakovat – vyhledávám čím dál méně, nebaví mě to, otravuje mne to, chodím na čím dál méně akcí a čas mi chybí stejně jako peníze. Vybírejte si z plakátků (které už neřadím), v našem kalendáři, a kdekoli jinde, pokud o nějakém zdroji informací víte.

A Saula forever!