weby pro nejsevernější čechy

Víkendové kudykam – dvacátý týden roku 2019

Čím blíž k údajnému létu, tím hůř. Déšť, místy kroupy, nakonec sněžení. Zvykejte si.

A taky si zvykejte, že nejen že budu jmenovat čím dál méně akcí, protože mne unavuje shánět o nich jakoukoli informaci a neustále provádět detektivní pátrání, ale že také bude čím dál méně akcí, o nichž budu po jejich konání referovat. Ať už proto, že jsou sice pravidelné, každoroční, fotil jsem je x let po sobě, ale letos (zase) nikdo nedal vědět nebo se ozval pozdě, nebo že se o konání něčeho zajímavého dozvím náhodou pár dní po. K tomu připočítejte fakt, že jsem párkrát leccos okomentoval a momentálně mne odtamtud nezdraví ani futra od dveří, protože se jako vždy neřeší, proč to tak je a co se s tím dá dělat, nýbrž jak je možné, že jsem si něco takového dovolil… A dejme tomu poslední hřebíček do rakvičky je pohled do vlastní peněženky. Nabídne-li mi někdo něco jako práci, jdou pak všechny akce stranou, pro kulturu či sport hlady prostě umřít nehodlám.

Čtvrtek 16. května 2019. Certifikovaná trasa v Německu. Čertví, jestli nejde o jeden z posledních záchvěvů OPéeSky. Jenže se nesmí ani naznačovat. Nebudu proto ani na hudebním setkání varnsdorfské ZUŠ s Prahou, ani na absolventském koncertě rumburské ZUŠ.

Pátek 17. května 2019 sloužím. Tudíž nestíhám program DDM Varnsdorf v Městském divadle. Otázka stejně je, jestli by mne tam vůbec pustili. Raději se jen otočím a pojedu do druhé služby.

V sobotu 18. května 2019 opět neuvěřitelná akce pana Vaňka a jemu podobných. V Mikulášovicích se bude vystavovat. V Lipové se bude kvičet. Kolem Dolní Poustevny pochodovat. V Rumburku se připomínat rok 1918. V Novém Boru proběhne Muzejní noc. Taky se konečně objevily podrobnosti o oslavě 130 let rozhledny na Vlčí hoře. Krásnolipští hasiči budou mít bál. A varnsdorfské Lidovka představí něco, co jsme tu dosud neviděli. Nic z toho se mne netýká, já budu dávat razítka pochodníkům Za kvetoucí měsíčnicí.

V neděli 19. května 2019 začíná cyklus poznávání německé Forststeig. První díl ze šesti.

Je toho samozřejmě o milion víc. Hledejte v plakátcích, v našem kalendáři nebo kde chcete co chcete. Nikdy jsme nevěděli, nevíme, a nebudeme vědět o všem.

Saula a Loreta, kam dřív a víc…

Sousední region časem