weby pro nejsevernější čechy

Školní liga v miniházené 2019

V úterý 21. května 2019 proběhlo ve varnsdorfské sportovní hale klání škol v miniházené.

Někdy se to tak stane a dobré úmysly nestačí. Tradiční a zavedená školní liga v miniházené se letos smrskla z několika kol na jedno jediné utkání, na kterém jsem ještě ke všemu mohl být v podstatě jen pár minut. Takže urychlené focení jednotlivých týmů, všech účastníků, připravených odměn a alespoň úvodní utkání, a pak pryč. Kdo ví, jak na tom poslední dobou jsem, nejspíš porozumí i tomu, proč následně těch pár fotek trvalo tak dlouho, i když zúčastnění reagovali rychle.

Dejme tedy slovo jim. Nejprve organizátoři:

Jako každý rok tak i letos se v našem městě pod záštitou oddílu házené TJ SLOVAN Varnsdorf a za podpory Města Varnsdorf v grantovém programu podařilo uspořádat turnaj škol v MINIHÁZENÉ. Účastnilo se ho celkem pět základních škol: ZŠ Náměstí, ZŠ a MŠ Bratislavská, IZŠ Karlova, ZŠ Dolní Podluží a ZŠ Východní. Děti prvního stupně, v kategoriích 2.-3. třída a 4.-5. třída, vzájemně změřily síly dle pravidel MINIHÁZENÉ. Pořadatelé již od prvopočátků zdůrazňovali myšlenku, že prožitek ze hry by měl mít přednost před konečným brankovým výsledkem. Radost ze hry a výchovné působení stojí v popředí. Měli bychom mít vždy na paměti, že je třeba hrát hru pro její podstatu, ne pro zisk bodů za každou cenu. A tak zde v průběhu turnaje našli inspiraci jak děti, tak i přítomní dospělí. Děti mladší kategorie si z turnaje odnášely nejen krásný sportovní zážitek, ale i plyšovou hračku a sladkosti. Tímto pořadatelé děkují sponzorům a to hlavně městu Varnsdorf a vinotéce PIJÁNOFKA.

Vítězové obou kategorií si odnesli putovní poháry, které budou zdobit školu po celý příští rok, do dalšího turnaje. I přes to, že se konal již 7. ročník, stále se ještě žádné škole nepodařilo tento pohár ukořistit na stálo a to v případě tří vítězství za sebou v jedné kategorii. Podaří se to snad nějaké škole?

Pořadatelé děkují zúčastněným školám za účast a zároveň se těší na další spolupráci.

Konečné pořadí v kategorii 2.-3.třída:

1. ZŠ Východní, 2. ZŠ Dolní Podluží, 3. ZŠ Náměstí, 4. ZŠ a MŠ Bratislavská a 5. IZŠ Karlova.

Dále v kategorii 4.-5. třída:

1. ZŠ Náměstí, 2. ZŠ Východní, 3. ZŠ Dolní Podluží, 4. IZŠ Karlova a 5. ZŠ a MŠ Bratislavská.

Za TJ SLOVAN Varnsdorf oddíl HÁZENÉ Jiří Žďárský, Oldřich Rybář, Václav Muller, Martin Přibyl

A za účastníky:

Mimořádný úspěch

K naší radosti se ke konci školního roku uskutečnil tradiční turnaj v miniházené. Stalo se tak v úterý 21. května ve sportovní hale. Naše škola obsadila obě kategorie, a udělala dobře. Mladší (2. – 3. ročník) obsadil po pěkných výkonech 3. místo. Nejlepším hráčem této kategorie se v silné konkurenci stal Tomáš Turánský. Ještě větší radost měli žáci starší (4. – 5. ročník), kteří si „domů“ po právu odnesli obrovský putovní pohár patřící vítězům. Gratulujeme!

Sestava mladších: Max Jirout, Michal Dubovecký, Tomáš Turánský, Vojtěch Čapka, Matěj Hanzalík, Jakub Schejbal, Zdena Lahučká, Lili Tran, Zuzana Voráčková
Sestava starších: Matěj Langr, Václav Tillner, Martin Přibyl, Jan Sorád, Tadeáš Škvrna, Jiří Saidl, Vít Pospíšil, Tereza Mauderová, Hana Zeleňáková, Ema Kučmová

ZŠ Náměstí E. Beneše, Varnsdorf

Komentované foto zde ->

Foto ZŠ a MŠ Bratislavská zde ->

Foto ZŠ Východní zde ->

Foto IŠ:

Rok 2018 ->rok 2017 ->

 

Tagy