weby pro nejsevernější čechy

Krajský přebor jednotlivců ve vícebojích – Liberecký kraj 2019, den první

V sobotu 11. května 2019 na stadionu v Rumburku propukl dvoudenní maraton přeboru libereckého kraje jednotlivců ve vícebojích.

Monstr akce, jakou jsem ještě nezažil.

Mladší žactvo – pětiboj
Ženy | juniorky | dorostenky | starší žákyně – sedmiboj
Starší žáci – devítiboj
Muži | junioři | dorostenci – desetiboj

Bohužel, počasí se organizátorům tentokrát pomstilo. Po slibném začátku klesla teplota a ze zataženého nebe mrholilo, pršelo, lilo. Což některé disciplíny degradovalo z očekávaného velkosoupeření na aspoň překonat limit a nezabít se přitom… Nejslibnější domácí naděje navíc ze zdravotních důvodů odstoupila.

Hodilo se, jaký jsem lenoch. Ještě pořád mám po Pohádkovém lese 2018 auto plné dek, které se náramně hodily – bylo na čem sedět, čím se přikrýt, protože zima byla chvílemi neskutečná.

Jak informovali na FB varnsdorfští:

O víkendu se v Rumburku konaly Krajské přebory jednotlivců ve vícebojích, měli jsme zde 4 zástupce – na devítiboj Kuba Zajíček, sedmiboj Miluška Pásková a v pětiboji závodili Vojta Šelmeci a Pepa Tomašov.

Milušku a Kubu čekalo dvoudenní klání. V sobotu bylo opravdu velmi nepříjemné deštivé počasí, za velmi silného deště Miluška skákala výšku a Kuba tyč. Kuba byl po pěti disciplínách na 2. místě a víceboj měl opravdu dobře rozjetý, padlo i několik osobáčků, bohužel vše přerušilo natažené tříslo a Kuba musel ze závodů se smutkem odstoupit.

Miluška skončila na krásném 3. místě, také s několika osobáky.

V neděli začal bojovat i Vojta s Pepou. Počasí se navzdory předpovědím umoudřilo a tak neděle přichystala hezké závody. Klukům se také dařilo, několikrát překonali své osobní limity. Pepa Tomašov se umístil na 5. místě a Vojta Šelmeci na 10. místě.

Všem patří gratulace.

Foto ze soboty:

 

Tagy