weby pro nejsevernější čechy

Gympl, jak jsem ho málem nepoznal

foto: Jakub Trmal

Rumburská aula už toho zažila hodně, tentokráte se tam od 16 hodin dělo opravdu dost. V programu slíbení Náhodou nahradilo duo Ondřej a Matěj Čechovi (1/2 Náhodou), které bez ozvučení podalo dvě písničky od UDG. Chudáci zadní řady. Slíbení The Pix nakonec vůbec nevystoupili, žádný důvod však nebyl zmíněn. Kouzelník na řadu přišel v podobě pořadatelské dvojice Eda Žďánský a Petr Merkout. Ti předvedli jeden vcelku povedený trik.

Ohlášen byl také pan školník, který působí na Gymnáziu Rumburk. S jeho obrázkem v ruce bylo vysvětleno, že se pro útěk domácího miláčka nemůže zúčastnit. Srandy si tedy poloprázdná aula užila dost. Tu jen potvrdil gymnaziální učitel, pan Markoš, který na pódiu vyprávěl vtipy a svým specifickým způsobem dokázal sedivší obecenstvo pobavit. Hřeb večera se dostavil v podání gymnastů. Jejich akrobatické kousky a všemožné přemety ve vzduchu dokázal ocenit i kdekterý nesportovec.

Dvě studentky rumburského gymnázia zařídili divadelní vložku, když předvedly kousek výstupu z hry Ducháčci. Z předem uvedeného programu nastoupili jojaři, jejichž umění s jojem pro mě zůstane navždy záhadou. Smůlu na ozvučení akce měl Marek Relich, kterému se požadované a obecenstvem únosné hlasitosti pěveckého vystoupení podařilo dosáhnout až v závěru jeho chvíle slávy. Konec akce patřil Do Thi Mai Dung a Kateřině Doležalové. Dívky s klavírním doprovodem Naděždy Vránové taktéž předvedly zlato svých hlasivek. Dojem zkazila přehnaná tréma smíchaná s nervozitou mladých umělkyň.

Za vstupné 30,- Kč slušná podívaná, některé organizační nedostatky však nešlo přehlédnout. Naštěstí má úroveň akcí VAŠ vzrůstající charakter, takže příště se můžeme těšit zase na nějakou pořadatelsky vyspělejší akci. Už brzy má přijít na řadu fotbalový turnaj.

A skromná galerie: