weby pro nejsevernější čechy

Kam vyrazit v pracovních dnech (dvacátý čtvrtý týden roku 2019)

Inu, léto buší na dveře, mám stále větší pochyby, že se na školách ještě učí (i když prý třeba VDF gympl má zkouškové) a je stále složitější dělit čas mezi vše, co by bylo třeba stihnout.

Rumburk zavedl před nějakou dobou školní představení, třeba v pondělí 10. června 2019 klasika od Mrštíků.

V úterý 11. června 2019 něco o těch školách a (ne)učení. Po sportování 1. stupně ZŠ je na řadě ten druhý (+ předpokládám gymply), jako první bude florbal. Ve stejném termínu se na ZŠ Východní konají Hry bez hranic pro 1. stupeň. A odkudsi jsem vycucal info, že v Městské knihovně má být beseda s architektem o varnsdorfském náměstí, leč web MKVDF to nepotvrzuje.

Ve středu 12. června 2019 další díl sportování škol, druhý bude basket. Odpoledne ZŠ náměstí E. Beneše má mít Den dětí. Chtěl bych stihnout návštěvu rumburského stadionu, těch 400 metrů jsem ochoten běžet, když je to tak výjimečná příležitost. Tím ale asi nestihnu v ZUŠce koncert teplické konzervatoře. Rumburk a divadlo mne nechává chladným.

Ve čtvrtek 13. června 2019 rozkrájet na nudličky. Sportování škol bude na 3 místech souběžně – plavání, kopaná a přehazovaná. Odpoledne by stál za úvahu koncert rumburské ZUŠky, pro ochutnávku a porovnání. Hodně by mne zajímala Mimoň, už kvůli té knize. A začíná festival v České Kamenici, tak snad se mi po letech povede aspoň někdy se trhnout a jet se zase osvěžit. Slavnostní průvod by měl být v sobotu.

Vybírejte z plakátků, v našem kalendáři, ale i kdekoli jinde, pokud o nějakém zdroji informací víte. My jako vždy o spoustě akcí nevíme, a ani do poslední chvíle vědět nebudeme.